جامع دانش

  • ۰
  • ۰

مسجد جامع کاشمر

مسجد جامع کاشمر در سال ۱۷۹۱ میلادی / ۱۲۰۵ قمری در زمان پادشاهی فتحعلی شاه قاجار و به هنگام امارت عبدالعلی خان میش مست بر ترشیز ساخته شد و امروزه از آثار تاریخی کاشمر و مهم ‌ترین مسجد آن شهرستان و محل برگزاری نماز جمعه (مصلی) است. این مسجد به شماره ۵۱۵۲ توسط سازمان میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده ‌است.

کاشمر در استان خراسان رضوی را می‌توان یکی از مناطق گردشگری این استان دانست که با قدمت بسیار جاذبه‌های زیادی را در خود محفوظ نگه داشته و شما را به ایام دور می‌برد. مسجد جامع شهرستان کاشمر یکی از بناهای قدیمی این دیار است که با فضایی جذاب و آرامبخش، یک مکان دنج برای راز و نیاز با معبود شناخته می‌شود. تاریخچه مسجد جامع کاشمر به سال 1213 و همزمان با سلطنت فتحعلی شاه قاجار برمی‌گردد و تاکنون در عین زیبایی و سادگی هر فردی را به سمت خود می‌کشاند.

وارد این بنای مذهبی که می‌شویم، صحن بزرگ آن را می‌بینیم که با سنگ‌فرش‌های سفید پوشیده شده است و بسیار تمیز و با صفا جلوه می‌کند. ایوان‌ مقرنس‌کاری و گچ‌بری شده به ارتفاع 15 متر نیز اولین چیزی است که در نگاه اول نظرتان را به خود جلب می‌کند و دوست دارید تا لحظاتی چند به تماشای آن بنشینید. ستون‌ها نیز هرکدام 5 متر قطر و 3 متر ارتفاع دارند که در عین زیبایی شکوه و جلال به مسجد بخشیده‌اند. در اطراف صحن چندین غرفه آجری ساده وجود دارد که برای نشستن از آن‌ها استفاده می‌شود و در گذشته نیز طلبه‌ها در آنجا به استراحت کردن و درس خواندن می‌پرداختند.

کاشی‌های به کار رفته در محراب و ایوان نیز در نوع خود بی‌نظیر است و با رنگ لاجوردی و خطوط اسلیمی خود چهره‌ای خاص به بنا بخشیده است. در معماری مسجد جامع کاشمر کتیبه‌هایی با آیات قرآنی به کار رفته که تاریخ‌های متعددی برروی آن‌ها ذکر شده و اکنون با وجود قدیمی بودن همچنان قابل مشاهده‌اند. دو شبستان مسجد نیز با داشتن ستون‌های متعدد به عنوان یک مکان دنج و آرام برای نماز شناخته می‌شود که می‌توان لحظاتی را در آنجا نشست.

امروزه گردشگران زیادی از مسجد جامع کاشمر خراسان رضوی بازدید می‌کنند و نمازگزاران زیادی برای عبادت به آنجا می‌روند. آدرس این مکان مذهبی باشکوه به راحتی قابل جستجو است، تنها کافیست تا به خیابان 17 شهریور بروی و به آسانی آن را بیابید.

 

 

مسجد کرمانی تربت جام

معماری مسجد

مسجد کرمانی با ابعاد ۱۰/۷۰ * ۱۷ متر دارای شاه نشینی در وسط هر ضلع و سه حجره (چله خانی) در اضلاع غربی ـ شرقی است. در شاه‌نشین غربی آن، محراب گچ بری شده پرکار و نفیسی و در مقابل آن، قبری منسوب به استاد کرمانی ـ سازنده محراب ـ قرار دارد. سقف این بنا، شامل پنج قسمت است.

 

 

محراب

در دو طرف محراب مسجد کرمانی این کلمات را به خط نسخ از گچ بریده‌اند: عمل عبدالضعیف النّحیف الرّاجی الی رحمةاللّه‌العزیز خواجو زکی بن محمد بن مسعود کرمانی و تمّ هذاالمحراب بعون الملک الوهاب فی اوائل شهر سبع عشر و سبعمائة.

داخل مسجد یک کتیبه کمربندی وجود دارد که سوره «یس» را به خط ثلث و به اسلوب خطوط اوایل قرن هشتم هجری با گچ و به‌طور برجسته نوشته‌اند.

 

 

فهرست

چکیده: مسجد جامع کاشمر

مسجد جامع کاشمر

مسجد جامع مرکز فعالیت‌های سیاسی

حق موقوفات مسجد جامع به خوبی پرداخت نمی‌شود

مسجد جامع پایگاه ساماندهی نیروها در زمان جنگ

بازسازی بافت قدیم توسط متخصص انجام نمی‌شود

جاذبه تاریخی مذهبی مسجد جامع کاشمر

معماری مسجدس

محراب

مسجد کرمانی تربت‌جام، نگین معماری اسلامی در قرن هشتم قمری

تزئینات پوشش سقف مسجد کرمانی

قدمت محراب

تاریخ بنیان مسجد کرمانی

 

 

عنوان: پاورپوینت معماری مسجد جامع کاشمر و مسجد تربت جام

فرمت: pptx       

تعداد صفحات: 47 اسلاید

تصویر پیش نمایش اسلاید های پاورپوینت

پاورپوینت معماری مسجد جامع کاشمر و مسجد تربت جام

  • ۰۰/۰۳/۳۱
  • فرشته فرشته

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی